Udstyr

>> onsdag den 15. oktober 2008

Her findes en liste med det udstyr vi mener er nødvendigt, for at kunne opretholde en høj sikkerhed om bord i forbindelse med langturssejlads.
(listen er ikke komplet- og skal kun ses som retningsvisende, eller blot inspiration).

VHF- med DSC
(Kræver certifikat).
Nem og sikker radiokommunikation dog med elativ kort rækkevidde ca. 20-30 sm i gode forhold. Vi har både en fast monteret på båden og to håndholdte vandtætte (kan medbringes i redningsflåde, dinky og på land).
DSC (Digital Selectiv Calling)- er et system til opkald til en eller flere på forhånd udpegede modtagere. Systemet kan anvendes fra land til skib, eller fra skib til skib. VHF kanal 70 er reserveret for DSC. Læs mere om VHF på: http://www.vhfskolen.dk/

SSB- radio
(kræver certifikat).
En HF-sender/modtager kaldes også en SSB-radio. Den kan både sende og modtage i området fra ca. 2MHZ til ca. 25MHZ. Fordelen ved, at den også kan sende, er, at man så kan kalde og tale med andre skibe eller stationer på land, typisk på tidspunkter, som man har aftalt med de pågældende i forvejen. I princippet virker og bruges en SSB-radio som en VHF-radio. Forskellen er, at en VHF-radio kun rækker til horisonten, dvs. ca. 20-30sm, mens en SSB-radio kan række over store afstande, f.eks. fra Caribien til Danmark

Ebirb - nødsender
(Emergency Position Indication Radio Beacon) - nød-radiopejlesender, er en sender der , som udløses af vand eller ved tryk på en knap, hvorefter den sender nødsignal. Epirben bruger sattelitter som kommunikation og kan derfor anvendes overalt i verden. Senderen er kodet med oplysninger om skibests identitet og udsender sammen med den GPS koordinater så den nødstedte kan findes.

Satelittelefon
Vi har ikke selv en sattelittelefon, men mange langtursejlere har efterhånden sådan en. I modsætning til alm. mobiltelefoner har disse dækning overalt i verden da de kører via satelitter. Prisen er høj og det er minutprisen også- selv om det er blevet meget billigere end for bare få år siden.

Redningsflåde
Vores redningsflåde er beregnet til 4 pers.

Pyroteknik
Bestående af raketter, nødblus m.m.

Stormsejl
Vi har på vores båd kun kraftigt syede langtursejl,- og foruden det har vi også en stormfok, og 3 rebpunkter i storsejlet.

Preventer
En god preventer anses som værende uundværlig for at undgå bomninger under passatsejladsen. Det er selvsagt meget farligt at blive ramt af bådens bom .

Livliner/seler.
Livliner og og gående liner fra agter til stævn på begge sider af båden bør være ombord på båden og bør bruges

Vindror / selvstyrer
Kan ikke direkte forbindes med sikkerhed. Men det giver flere hænder fri til arbejde på båden. Vi har selv et vindror af mærket Aries Vindvane som mange bruger- det fungerer perfekt når der er vind og styrer båden uden brug af elektricitet selv i meget hård vind. (ulempen er at det ikke kan bruges i meget let vind eller ingen vind.
Det har det fordel at det styrer en vinkel til vinden og sejlene skal derfor ikke trimmes som hvis man styrer med en elektrisk/hydraulisk selvstyrer med kompaskurs.
Læs mere om vindror på http://www.selfsteer.dk/

Radarreflektor
Specielt både af glasfiber er svære at se for både med radar og derfor kan en reflektor være nødvendig for mange. Vores båd er af stål og ses derfor lettere af radarer. Alligevel må det anses som værende en godt ide med en refletor på båden

Medicinkasse
på langtur er det nødvendigt med medbragt medicin, forbindinger m.m.. Vi er så heldige at have en næsten færdiguddannet læge ombord men ikke alle er i den situation. Der vil senere komme et indlæg omkring medicin ombord.

Lækstop
selv om vores båd er bygget i stål og det er usandsynligt af den skulle slå læk- er der alligevel risiko for lækage. Eksempelvis ved skroggennemføringer, tæring osv. FTLF sælger et billigt produkt bestående af en tokomponet væske og en svamt der i løbet af få minutter hærder op og lukker for hullet i båden. Også kiler og læk-pløkker af træ bør medbringes.


Note:
Listen er under udarbejdelse

Venligst,
S/Y Dania

0 kommentarer:


  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP