Dennis' Logbog

>> tirsdag den 14. oktober 2008

Søndag d. 2 august 2009

Endelig er vi kommet i næsten tysk farvand. Det vil sige at vi er syd for Flensborg men stadig i lillebælt, da vi ligger for anker lige uden for Sønderborg. Vi er på tredje dag på vores påbegyndte tur til Carribien og det har været nogle dage, hvor det meste af sejladsen har foregået for motor. Det vil så også sige at vi ikke har kunne komme af sted i samme fart som vi havde regnet med... måske dette er en god reminder til os om, at vi er underlagt vejret både i forhold til vindstyrke og retning og at der derfor KUN er noget der hedder ETA (estimated time of arrival) og ikke GTA (Guaranteed time of arrival).

Vores kære båd Dania har også givet lyd fra sig og det virker som om hun lige vil minde os om, at det er hende der bestemmer. I hvertfald har vi allerede indtil nu, haft ikke mindre en 7 mindre reparationer på de to første dage. Det er ting som en bagbordslanterne der er blevet skyllet væk i en bølge, et 12V udtag der er gået i stykker, tændingslåsen der fik en løs forbindelse, laderen til vores batterier der ikke virkede, osv. osv. Men som Anders så fint sagde i går... så betyder disse små uheld at vi lærer meget om hvordan vi reparerer ting! Det er godt og vigtigt med den positivisme, så vi ikke lader det gå os for meget på.

Den første nat lå vi for svej ved Æbelø, der ligger nord/vest for Fyn og som er en ø der har en af Danmarks eneste og sidste urskove. Det er en fantastisk ø, som i alle bør besøge ved lejlighed.

Anden nat lå vi ved Ellebæk Vig, der ligger tæt ved udmundingen af Kolding Fjord. Derfra gik turen videre mod Sønderjylland og vi valgte at tage turen ned gennem Als fjord. Denne fjord fører ned til Sønderborg, hvor vi blev nødt til at vente en halv time inden de lukkede op for broen, hvor vi skulle igennem. Vi havde muligheden for at tage turen øst om Als, men Lasse havde tidligere sejlet turen gennem Als Fjord og mente at det var noget både Anders og jeg skulle opleve, da det skulle være en flot tur. Lige så flot som turen var, ligeså lidt vind var der! Vigtigst af alt var dog, at vi kom igennem og fandt en ankerplads syd/øst for Sønderborg uden for Høruphav Marina, inden det blev alt for sent.

Vi er ved at vende os til at være på vandet igen og så alligevel ikke helt! Vi er vandt til, at det tager os nogle dage inden vi får rutinerne op at køre og inden at vi mentalt er kommet på niveau med havets bølger. Vi nærmer os mere og mere og alligevel er det nok gået op for os alle tre, at denne gang så er det ikke "bare" den hyggelige og relativ korte tur rundt i det sydfynske, men at det her kun er begyndelsen på noget som vi ikke har prøvet før. Det er ikke skræmmende, men uvant!

I morgen skal vi af sted kl. 07.00 og sejler videre ned gennem bæltet og antager at kunne være fremme ved en af Kiels mange marinaer ved 17 tiden. Vi vil formodentlig blive i Kiel i 2-3 dage, da vi har nogle indkøb der skal klares, nogle reparationer der skal ordnes og nogle ting vi skal have sendt til os... så forhåbentlig er vi på onsdag eller torsdag klar til at sejle gennem Kieler kanalen.

Klokken er næsten midnat! Lasse ergået til køjs, Anders sidder og modtager og sender nogle filer over HF radioen... alt i alt en rolig og dejlig stemning inden vi skal i seng.

Venligst,
Dennis


TILBAGE FORSIDE

2 kommentarer:

Unknown 9. august 2009 kl. 06.35  

Hej Dennis. Har du det godt og hvordan har du det med din aftale med Marie. Hvordan er vejr og vind forhold og hvor langt er i. Er det kun dig, der kan læse det jeg skriver på din logbog. Knus fra din mor.

Unknown 23. august 2009 kl. 05.18  

Hej Dennis.

Vi var til Knuds fødselsdag, alletiders dag med lækker mad, alt hvad hjertet kunne begære vådt som tørt, rigtigt hyggeligt. De som var med til at ønske dig lykke på rejsen fortalte, at det var spændende at følge med i din færd og læse rejsebrevene, selv Betty har lært at gå ind på din hjemmeside, meget imponeren-de, skal hilse fra dem alle, de glæder sig til at læse mere omkring turen. Har du og i det ellers godt, det tyder det i hverttilfælde til at i har. Mange knus fra mig


  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP